Luontomatkalla retkeillään Matsalun kansallispuiston ja Noarootsin maisemissa. Oppaana on 17 vuotta Virossa asunut luontoharrastaja ja toimittaja Mikko Virta, joka on monille tuttu The Baltic Guidesta, Elo-lehdestä ja Suomen Luonnosta.

Matkan aikana katsellaan lintuja, kasveja ja upeita keväisiä maisemia. Toukokuun puolivälissä luonto on kauneimmillaan ja tarjoaa paljon nähtävää luonnosta kiinnostuneille.

Torstai 12.5. – merenrantakaupunki Haapsalu

9.00 Laivamatka Helsingistä Tallinnaan
11.45 Bussimatka Haapsaluun
13.15 Majoittautuminen
14.00 Omakustanteinen lounas
15.00– Haapsalu luontoharrastajan silmin – lintutorni, promenaadi, Väike viik

Perjantai 13.5. – Matsalun kansallispuiston pohjoisranta

Perjantai vietetään Matsalun kansallispuistossa. Tutuksi tulevat Puisen niemi, joka on erinomainen paikka havainnoida merellä muuttavia hanhia ja vesilintuja. Vierailemme Põgarin rantaniityllä, Haeskan tornissa ja monissa muissa kiinnostavissa luontokohteissa. Päivän aikana tarkkaillaan lintuja ja ihastellaan alueen kasveja unohtamatta Matsalun upeita maisemia. Luontokohteiden lomassa nautimme lounaan Altmõisan majatalossa.

Lauantai 14.5. – Noarootsi ja Nõva

Lauantaina retkeillään Põõsaspean niemelle, joka on Pohjois-Euroopan parhaimpia paikkoja seurata arktisten vesilintujen muuttoa. Päivän aikana tutustutaan Saaren luontopolkuun ja lintutorniin sekä tutustutaan Noarootsin niemen muihin kiinnostaviin luontokohteisiin. Päivän aikana tulevat tutuksi myös vironruotsalaisten historia ja perinteet. Lauantain lounas nautitaan Roostan lomakylän ravintolassa.

Sunnuntai 15.5. – puistoja ja puutarhoja

Aamu aloitetaan kävelyretkellä Haapsalun rannoilla ja puistoissa. Paluumatkalla Tallinnaan vierailemme Padisen luostarissa ja tutustumme luostarin puistoon.
18.30 Laivamatka Tallinnasta Helsinkiin


Majoitus: Hestia Hotel Haapsalu Spa

Matkanjohtaja: Mikko Virta

Hinta kahden hengen huoneessa: 485 €

Hinta yhden hengen huonessa: 595 €