Keväinen luontoretki vie Koillis-Viron luontokohteisiin: Alutagusen kansallispuistoon ja pohjoisrannikon huikeisiin maisemiin. Retkellä tulevat tutuiksi muun muassa Ontikan jylhä kalkkikivijyrkänne, Valasten putous ja kaunis Toilan Orun puisto. Ohjelmassa on myös retkeilyä Alutagusen kansallispuiston luontopoluilla ja Peipsijärven pohjoisrannalla Vasknarvassa. Matkaoppaana on luontoharrastaja Mikko Virta, joka on monille tuttu lukuisista artikkeleista ja Luontoretkelle Viroon -kirjastaan. Matkapäivien päätteeksi on mahdollisuus nauttia kartanohotellin kylpyläosastosta.

Torstai 23.5. – luontopolkuja ja kartanopuiston saloja

9.00-11.15 laivamatka Helsingistä Tallinnaan
11.45-14.00 bussimatka Tallinnasta Sakan kartanoon
14.00-15.00 lounas Sakan kartanossa
15.00-16.30 Sakan luontopolku ja kartanopuisto
17.30 majoittautuminen Von Rosen Spa -hotelliin
18.00 omakustanteinen päivällinen

Perjantai 24.5. – Alutagusen kansallispuisto ja Peipsijärvi

Aamiainen hotellilla. Vietämme koko perjantain Alutagusen kansallispuistossa. Alutagusella teemme retken suolla pitkospuita pitkin ja tutustumme Viron Siperiaksi kutsutun alueen luontoon. Vierailemme Iisakun näkötornissa ja käymme uudella liito-orava-polulla.

Lounastamme Peipsijärven rannalla Kauksissa. Peipsijärven rantaluontoon tutustumme Kauksin luontopolulla ja vierailemme myös Alutagusen kansallispuiston luontokeskuksessa.

Iltapäivällä ohjelmassa on Vasknarvan luontokohteet ja Struugan luhta Narvajoen ja Peipsijärven yhtymäkohdassa. Narvajoen kosteikkoalue on monipuolinen lintukohde etenkin keväällä. Viron ja Venäjän rajalla sijaitseva Vasknarvan kylä on kiinnostava ja eksoottinen vierailukohde. Teemme myös kävelyretken linnanraunioille, jotka sijaitsevat Narvajoen rannalla.

Paluu hotellille n. klo 18.00. Omakustanteinen päivällinen. Illalla on mahdollisuus nauttia kartanohotellin kylpylästä.

Lauantai 25.5. – Valasten putous, Ontikan rantatörmä ja Toilan Orun puisto

Aamiaisen jälkeen ajamme Suomenlahden rannalle Toilaan, jossa retkeilemme upeassa Orun puistossa, joka on yksi Viron runsaslajisimmista puistoista. Tutustumme puiston monipuoliseen linnustoon ja kasvimaailmaan. Käymme myös Toilan mielenkiintoisella rannalla ja Aluojan kauniilla putouksilla. Yhteinen lounas Toilassa.

Iltapäivällä ovat vuorossa Viron korkein rantajyrkänne Ontika ja korkein vesiputous Valaste. Retkeilemme Valasten luontopolulla ja tutustumme jyrkänteen alla kasvavaan metsään, jota on kutsuttu myös pohjolan viidakoksi rehevyytensä takia. Valaste on hieno kohde myös geologiasta kiinnostuneille.

Paluu hotellille n. klo 18.00. Illalla ruokailu omalla kustannuksella ja kartanohotellin kylpylän palvelut käytettävissä.

Sunnuntai 26.5. Lahemaan kansallispuisto ja paluu Tallinnaan

Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Tallinnaa. Paluumatkalla vierailemme Vergin satamassa ja Vihasoon lintutornilla Lahemaan kansallispuistossa. Molemmat ovat hyviä lintukohteita keväällä. Lounas matkan varrella Lahemaalla.

Tallinnan satamaan saavumme noin klo 17.00.
18.30–21.00 laivamatka Tallinnasta Helsinkiin.


Matkanjohtaja: Mikko Virta

Majoitus: Mäetagusen kartano- ja kylpylähotelli Von Rosen Spa

Hinta kahden hengen huoneessa: 670 €

Hinta yhden hengen huonessa: 860 €