Julkaistu: 7. tammikuuta 2021

Valokuvaaja Renee Altrov

 

Elon kansikuvat vuonna 2021 ovat valokuvaaja Renee Altrovin käsialaa.

Renee Altrov kuvaa lehtikuvia, mainoskuvia, erilaisia tuotekuvia, muusikkoja, levynkansia sekä puhdasta taidekuvaa. Hänen mukaansa ne ovat kuitenkin kaikki saman asian eri ilmaisumuotoja. ”Valokuvaus on hetken tallentamisen taidetta, ja tuo hetki voi olla yhtä hyvin oikeaa elämää tai lavastettua, sillä ei ole väliä.”

Altrovin monipuolisuudesta kertoo, ettei hänellä ole suosikkikohdetta. Välillä hän kuvaisi mieluiten studiossa kaappeja ja välillä häntä kiehtovat ainoastaan ihmiset. ”Kesällä, kun elämä on vilkasta, ja on paljon energiaa, haluan tehdä töitä kiinnostavien ihmisten kanssa. Talven pimeydessä, kun energiaa on vähän, olisin mielelläni studiossa ja kuvaisin jotain paikallaan pysyvää.”, Altrov toteaa.

Renee Altrovin kuvia on ilmestynyt monissa kansainvälisissä julkaisuissa kuten New York Timesissa. Hän on opiskellut valokuvausta kuusi vuotta taidekoulu Pallaksessa Tartossa. Valokuvaajaksi tuleminen edellyttää kuitenkin Altrovin mukaan vision syntymistä ja sitä, että välineen tutkimisen sijaan kuvauksessa on kyse idean toteuttamisesta. Tämä prosessi voi olla hidas ja siihen voi mennä kauan.

Viime vuosina iso osa ajasta on mennyt kaupallisiin töihin, ja Altrovin tulevaisuudenhaaveissa olisikin enemmän henkilökohtaisia ja syvällisempiä projekteja.

Luonto ja yhteiselo luonnon kanssa inspiroivat Altrovia. Hänelle inspiraatiota tarjoaa hidas elämäntapa, mutta sitä ei pysty aina toteuttamaan. ”Ehkä se siksi inspiroikin, että pyrin koko ajan sitä kohti. Ihmisen suhde luontoon on olennaisinta.”


Elo 1/2021