Julkaistu: 4. tammikuuta 2023

Kannen kuva: Hildegard Reimann

 

Tuglas-seuran Elo-lehden vuoden 2023 kansikuvat ovat tarttolaisen Hildegard Reimannin käsialaa. Hän yhdistelee taiteessaan usein sarjakuvamaisia henkilöhahmoja, eloisia värejä ja kollaasitaidetta.

Reimannia inspiroivat arkipäiväiset yksityiskohdat, jotka keskenään muodostavat omanlaisensa taiteellisen kokonaisuuden, tilkkutäkin.

Hildegard Reimann (s. 1999) on tarttolainen antropologiaa opiskeleva taiteilija ja ilmastoaktivisti. Reimann on aikaisemmin kuvittanut muun muassa Värske Rõhk -kulttuurilehteä. Hänen kuvitustaan löytyy myös edellisen Elon (5/2022) artikkelista Uusi näkökulma kieli- ja kulttuurikysymykseen, jossa Reimann kertoo omista yhteentörmäyksistään Sillamäen ”ei-ihmisväestön” kanssa.

Yhteiskunnalliset aiheet ja erityisesti ihmisten suhde luontoon ja toisiin eläinlajeihin ovatkin toistuvia motiiveja Reimannin taiteessa. Hän itse kertoo tutkivansa ja käsittelevänsä näitä suhteita taiteen tekemisen kautta. Yksi hänen tavoitteistansa on jakaa visuaalisesti maailmankatsomusta, jossa eri lajit, perspektiivit ja kulttuurit voivat elää harmonisesti yhdessä. Maisteriprojektinsa osana ja yhteistyössä ympäristöliike Biotoopian kanssa Reimann on järjestänyt mm. Tallinnan Lasnamäellä kaupunkikävelyitä, joiden tavoitteena on lisätä osallistujien tietoisuutta siitä, kuinka paljon ympärillämme on luontoa ja toisia eläinlajeja jopa keskellä kaikkein harmainta kaupunkiympäristöä.

Lisää Hildegard Reimannin kuvia pääsee ihailemaan hänen Instagramistaan, käyttäjänimi ”kunstiverk”.


Elo 1/2023